Det har hander inte.

Just nu ar allt bara en total mess.


Idag den 26 nov "firar" jag och Begum vara 3 manader har. Vad jag trodde skulle bli en happy day blev den varsta ever.


Begums mormor ar sjuk hemma i Turkiet. Hennes foraldrar beordrar henne att aka hem, om hon inte aker hem kan de vagra att ta emot henne senare. Vilket jag har forstatt ar en stor skillnad mellan vara olika kulturer. Det gar inte att fragasatta, acceptera bara.


Om hon lamnar landet kan hon inte komma tillbaka med hennes J1 VISA, dvs hon kan inte komma tillbaka som en utbytesstudent till Pennfield High School. Med andra ord: Begum aker hem for det har aret.


Jag trodde inte att man kunde komma ngn sa nara under bara 3 manader. Jag har gratit. Massa tarar, finns inget kvar. Ni vet hur latt jag har for att grata.

Men jag vill inte inse att det ar sant. Jag kommer sakna henne sa mycket.

Begum och jag har kommit varandra otroligt nara, hon ar den som jag kan PRATA med. Hon forstar mig nar jag pratar om hur "dumma" amerikanarna ar. Eller hon ar den som lyssnar om jag tycker Rose ar jobbig. Eller hon ar den som har lyssnat pa mig nar livet har varit tugnt under de har 3 manaderna, med tanke pa att Rose inte lyssnar pa ngn an sig sjalv.

Hon har varit en sjukt viktig person for mig. Hon ar fortfarande. Hade kanppast kommit sa har langt utan henne.


Det kommer verkligen bli sa ensamt. Vem ska jag nu prata med? Vem ska jag nu titta pa film med pa kvallarna? Vem ska jag nu ata frukost med? Vem ska jag nu shoppa med? Jag kommer for forsta gangen i mitt liv bli det "enda" barnet.


Jag som var ganska skeptiskt emot Begum Yavascaoglu i borjan, vill inget annat an ha henne kvar. Jag fattar inte att det har hander. Det hander bara andra. Lamna mig inte Beg.


Visst, jag borjar fa en del bra kompisar nu, men det kommer att bli sa otroligt tomt.


Saken gor det inte battre av att jag har min forsta basketmatch imorn och jag ar nervos som bara den. Plus att Rose o Elwin aker bort i en vecka fran imorn och vi ska bo hos var local coordinator.

Kan det inte bli som vanligt igen?

Jag orkar inte.


CHICAGO 2

Namen heeeeeejsan!
Jag kanner att det har kommer bli ett langt inlagg. Hoppas ni orkar lasa.. 

Kom och tanka pa en sak som hande for nagra dagar sen nar jag oppnade mitt skap pa morgonen. I mitt skap lag ett kuvert med mitt namn och en liten cereal bar med fint snore. I kuvertet stog det "Sofia, Congrats on a good start to the season! Keep up the hard work! / The Captains" Ar inte det gulligt? Iof fick alla i laget det, men anda!

Sen vill jag bara saga att jag fick ett mail av min alskade HANNIS, och hon sa att hon o Becka hade traffat kara syster Tove pa 12an, och de bada hade konsterat att jag ar sjukt lik henne. Jag vet inte om det ar bra eller daligt.. Menar ni utseendet tjejer eller sattet? Om det ar sattet.. sa maste Tove ha mognat till sig ordentligt pa 3 manader, vilket jag tvivlar stark pa...

Hursomhelst, back in business. Chicago.  Vi akte onsdag efter skolan och jag kom tillbaka nyss, aka lordag kvall.

ONSDAG
: Vi akte bil till Michigan City och tog en tag darifran som tog oss dirket till downtown Chicago. Kom till hotellet ( H I L T O N ) sent pa kvallen och gjorde inget speciellt pa kvallen.

TORSDAG(thanksgivingday): Uppstigning 07.00 for att ta bra platser for paraden. Fram till typ 11 sag vi pa Thanksgiving Parade. (90 miljoner sag den pa TV) Det var ganska kul i typ 1 timme, sen var det bara KALLT. Men det var vart det. Lunch/middag kakade vi pa ett skumt stalle. Typ GAME PALACE, man kakar mat och typ spelar spel, typ som dansmatta, airhockey, bilspel, bowling, nivet ungefar vad jag menar. Det var faktiskt ganska kul. Jag at min forsta Thanksgivingfood, vilket inte var sa speciellt, inte sadar SUPERgott heller. Jag haller med Jesper, thanksgiving ar inte varsta grejen..
Sen gick vi runt lite planlost i Chicago och sen back till hotellet. Kvallen spenderades pa rummet med en film och sen badade vi i poolen och jacuzzin. NICE!

FREDAG(black Friday): Den har Fredagen ar den dagen pa aret da amerikanarna shoppar som mest. Alla butiker har crazy sales och folk gar upp 04.00 eller seriost TALTAR utanfor butiker. Det ar hur mycket folk som helst ute pa gatorna och det ar allmant galet. Vi gick dock inte upp tidigt. Vi kakade brunch pa ett mysigt stalle och sedan gick vi ut pa stan. Vi shoppade hela dagen, vilket var kul! Vi var pa olika stallen an vad jag var forra helgen, sa det var kul! Vi sag bland annat den jattestora silver bonan, bild nedan.. Vi skulle aka upp i SEARS TOWER, men vi gjorde aldrig det...
Runt middags tid headade vi tillbaka till hotellet och dumpade alla tusen miljoner shoppingbags for att sedan ga pa German Christmas Festival. Med andra ord, Europeisk Julmarknad. Det var hus mysigt som helst, det var typ helgens hojdpunkt. Det var precis som en svensk julmarknad med massa stand som saljer mat, handverk, godsaker och julmusiken var pa hogsta volym. Sen drack vi glogg, alkoholfri for mig och Kaylee dock. Men jag ger den marknaden 10 av 10 mojliga. Kande mig som hemma:)
Tillbaka till hotellet ratt sent och bara tog det lugnt.

LORDAG: Sovmorgon, packade ihop och tog taget tillbaka till Michigan City for att sedan aka bil resten av vagen hem. Middag pa en Irish Pub.
Juste, sadar ibland far vi brev av min orginisation CASE, typ nyhetsbrev. Vem ar inte med pa en egen sida med 4 bilder pa andra uppslaget? jo, JESPER! vilka fina bilder! "Jesper carving pumpkins" "Jesper and his homecoming partner Lindsey" Det var en trevlig surprise att se! Fin text som du skrev ocksa btw! *stolt svenne*

Men jaaa, jag hade en himla trevlig helg i Chicago. I like big Cities!

Och ar det inte helt amazing att jag har varit har i 3 mander nu? Och att det liksom ar december snart.. Julen narmar sig laskigt fort... dvs NEW YORK for min del!




1. Kaylee & Jag 2&3. Thanksgiving Parade. 4. Becky & Kurt (Kaylees mamma o hennes man) 5. Kaylee &  Jag utanfor Donald Trumps nya byggnad. 6&7. The Giant Bean. haftigt? 8. Chicago. 9. Utanfor hotellet. 10. Christmas tree designat av Martha Stuart (!) 11. Cool kille. 12. German Christmas Festival.

PUSS!


en liten tisdag sadar mitt i veckan

Herregud, ar inte jag ovanligt otroligt helt amazingly bra pa att uppdatera min blogg? (jamfort med vissa andra..?) Jag ar nastan forvanad over mig sjalv..
Men hursomhelst, jag tankte skriva nagra rader innan jag aker till Chicago IGEN! Japp imorn har vi bara halvdag och far en riktig langhelg, Thanksgiving nivet..
Den har gangen ska vi gora mer saker i Chicago, mer an bara shopping. Vi ska se olika delar, se Thanksgiving parade, ga pa museeum (jag som ar en sadan museeumfantast..) aka upp i Sears tower. Lyckost mig va Eva? Och saklart ta tusen bilder.

Annars flyter livet pa bra har. Skolan ar val helt OK, har dock ett Research paper pa 7-9 dataskrivet som tynger mina axlar EN ANING. *klump i magen*

Men jag kom precis hem fran en trevlig basketraning, foljt av Parents meeting efter. Nivet, Coach traffar alla foraldrar, massa information, vi bestamde vem som skulle halla i lagmiddagarna osv.

Btw, vi har fatt vara match stall och overdragsstall och bag och hela ekipaget.Jag ska lagga upp bilder nasta vecka tankte jag. Det kommer komma eett inlagg om bara BASKET tankte jag. Typ lite skillnader ocg sant.. hihi..

Anyways, det ar verkligen HIGH SCHOOL har. Jag tror ni hemma i Sverige inte ens forstar hur mycket trauma och drama det ar i skolan. Det ar verkligen helt sjukt, det ar precis som i filmerna, fast pa riktigt. Och efter nastan 3 manader, ar jag TROTT pa det. Jag ar ju ingen drama person liksom.. Folk som ar otrogna och det snackas sa sjukt mycket skit och bla bla.. AAAHHH
Plus att vi har lite family issues at home som jag inte tanker ga in pa i detalj. Men vadda, det finns ingen familj dar ute som inte har problem. Jag sager bara sondagsmiddag hemma hos familjen Bjorklov. Har vi nagonsin avslutat en sondagsmiddag utan att nagon gar fran bordet i skrik eller i grat eller i brak?? nej precis.

Hursomhelst, igar hande en lite mindre rolig sak. Vi fick vara matchstall, (btw, har snackar vi TAJTA grejer, de sitter slimmade, och de ska tydligen vara sa..)
Storlekarna som fanns var 5 st SMALL,  5 st MEDIUM, 1 st LARGE, 1 st  XLARGE. Medium var foooor tajt, sa jag behovde minst en LARGE. Men Amber, det STORA tjejen i laget tog X LARGE. Men jag provade LARGE och den satt fint. MEN, sa visade det sig att den enda LARGE som jag tog, det var nummer 32. Och Shelby som ar en senior, haft haft nummer 32 i alla hennes High School years. Hon var INTE glad. Hon var seriost pissed. Hon hade tillochmed i somras anlitat en proffsfotograf for att ta hennes senior pictures med nummer 32. OMG, jag var inte popular igar efter traningen...
Men idag kom Coach upp till mig och berattade att hon hittat en ennan LARGE, so they lived happily ever after :)

Btw, nasta vecka fran onsdag till lordag kommer jag och Beggan (?) bo hos Adams (palmgren) familj, som aven ar var Area Rep. Why? Rose och Elwin ska aka bort nagra dagar och basketnord som jag ar, vi har vara forsta 2 matcher den veckan och 4 dagar var tydligen for lange for att bo sjalva...


Nu ska Fia Lotta Lej sova. Tatli rualar. (gonatt pa turkiska)



 


CHICAGO

okey, jag hade skrivit FETA inlagget om Chicago om vad vi gjorde och allt. Sen raderades det, GREAT. (later som ngt som bara hander IA..)
men en liten snabb uppdatering med tanke pa att jag inte ar sa skrivsugen i detta lage..
Jag var Chicago over helgen med Erica och hennes foraldrar. Vi kom dit fredag kvall da vi gjorde inget annat an att fixa iordning sangar och sant. Lordagen tillbringades i Chicago downtown. Frukost pa Pancakes house, shopping, The Disney Parade, (btw, ni som har sett High School Musical, nivet killen med krulligt har, HAN var med i paraden!) och sen Pizza a la Chicago style pa Chicago's basta pizza place (vantade 1,5 i kylan)
Sondag var det frukost ute och sen en promenad i Old Town och i Lincoln Park.

Med andra ord, jag hade en mycket nice weekend! Jag har saknat att vara i en storstad! Man blir galen har pa landet..
Redan pa onsdag aker jag dit med Kaylee igen for att fira Thanksgiving! Jag ar taggad!
Jag saknar er darhemma! hoppas ni hade en lika kul helg som jag! Men som alltid har man sparat plugget till sondag kvall och har alltid lika angest for att det ar mandag imorn.. Nagon som kanner igen sig, Sonia kanske?

Juste, for att reda ut alla missforstand. (pappa) I mitt forra inlagg skrev jag om att jag pratade med ***** i 2 timmar, ***** = BJORK. Lang historia varfor BJORK = *****





klicka pa bilderna blir de storre.
1. Jag o Erica utan for Macy's skyltfonster, de har olika saker varje ar precis som NK 2. Chicago. 3. Chicago. 4. Pizza placet som vi vantade pa i 1,5h.. 5. CHICAGO fran Lincoln Park.

PAIN IS JUST WEAKNESS LEAVING YOUR BODY

Jag har haft en allmant dalig dag. Jag vaknade pa HELT FEL sida av sangen.
Skolan flot pa otroligt langsamt. Det anda roliga var att vi hade Lock down ovning i skolan. Man typ gommer sig under bankarna och slacker lamporna och laser dorren. (I fall en mordare typ skulle komma in i skolan...) Vi var tvugna att sitta under bankarna ett bra tag. Sen fick vi inte lamna klassrummet pa 1,5h. Sa alla missade sin 7th hour idag.

Sen var det traning. BLA. Jag hade en sjukt dalig traning. Ni vet hur coach bara avbryter spelet typ 58 tusen ganger pga av mig... mitt lag fick springa for att jag inte blockerade ut... Jag ar allmant fumlig med bollen.. USCH

men, det ar en ny dag imorn. Och om man inte har nagra daliga traningar, hur vet man da nar man har sina bra traningar?

btw, vi avslutar VARJE traning med att springa 3 idioten. Men vi far inte kalla dem SUICIDEs, for da far vi bara springa mer..

maste kalla dem MTXE Mental Toughness EXtra Effort.


hemma helg for en gangs skull..

  • den har helgen ska jag bara vara hemma, vi ska inte till nagra slaktingar eller nagonting - SKONT
  • har haft basketball tryouts varje dag den har veckan, och.. JAG AR MED I LAGET!
  • Igar firade vi Jenna som fyllde 18 ar. Vi (ett gang tjejer typ 10 pers) at pizza hemma hos henne, sen gjorden vi oss fina, bara for att det ar kul, sen i vara fina home coming dresses och fixade har, akte vi till en restaurang som heter HUNT CLUB. Haha, vi passade sa inte in dar bland alla 50+ man. Men det var det som var grejen.. haha.. Efter en good cheese cake akte vi tillbaka til Jenna's och badade i hennes HOT TUB. Det var nice! Sen var det skrackfilms tajm. Jag somande inte forran nagon gang runt halv 5-5.. Men jag hade kul! Det var dock inte lika kul att ga upp 5 timmar senare for att forbreda sig for sista try outen som var klockan 12-14.. (vi var lediga idag fredag..)
  • Okej, nasta helg ska jag till Chicago med Erica, och imorn ska vi traffas for att planera vad vi ska gora och sa..
  • Helgen efter det ar det Thanksgiving, och da ska jag till Chicago igen, fast med Kaylee.. LUCKY ME..
  • Jag har sa ont i kroppen efter veckans basket att det ar svart att ga.
  • Sverige livet kanns mer abstrakt for varje dag som gar och livet har blir mer och mer vardag for varje dag..
  • Jag ar taggad infor julen.. Det ar Rose ocksa, for i tisdags satte vi upp julgranen. Nej, jag driver inte. 2 manader for tidigt maste jag saga. det ar liksom inte ens thanksgiving an!!
  • Ikvall ska jag antagligen se pa The Guardian med Rose. Begum ar i Detroit med hennes turkiska farbror eller ngn..
  • Juste, fick sms av Kaiser idag. Vi har haft sms kontakt idag, pa ENGELSKA. Wierd, men anda inte..
  • Nu ska jag nog ata lite mat. Magen kurrar..
  • Och btw, vem ar det som har kommenterat ett par ganger en ar anonym? ngn som saknar mig iaf..


klicka pa bilden blir den storre.
Granen ar gigantisk, det ar ca 4 meter, det ar helt sjukt. Ni ser ju sjalva..

http://www.youtube.com/watch?v=fJuNgBkloFE
Ni maste aven spana in de har youtube klippet! "Americans are NOT stupid"
Ar det nagon som haller med mig till viss del? haha..

battle creek michigan

  • mina forsta basket tryout var idag. Det var helt OK, jag var sa sjukt nervos innan. Men det gick ganska bra. ganska saker pa att jag kommer komma med i laget. (Peppar peppar ta i tra..)
  • LOSER POANG TILL MIG: Idag nar jag kom in min computer&applications class 1, fick jag en present av min larare. Jag hade bast betyg i klassen i oktober manad. Jag fick en choklad kaka.
  • Juste, jag lyckades fa en lite blatira idag. great.
  • Kan nagon kolla upp hur manga blonda vi har i sverige? Procent? Amerikanare tror att procenten ligger pa 90%. Jag forsoker forklara att det inte ar sa.
  • Pa mitt forra USgovernment test fick jag 76 av 78!! VILKET AR BETYG A!! nu ligger jag inte pa C langre, utan C+. (inte G langre, hela G +!)
  • Vi har basket traning varje dag den har veckan, 15-17. Till och med pa fredag nar vi ar lediga. Sen antagligen nasta vecka far vi veta lagen..
  • Jag tror att mitt liv de kommande mandaderna kommer att vara BAKSET. basket.basket och BAKSET.
  • nu ska jag se pa walk the line innan jag somnar..

GRAND RAPIDS

direkt efter skolan i fredags fick jag och Beg skjuts till Grand Rapids av Rose. Min vardbror Andy och hans fru Wendy bor dar. jag och Beg skulle tillbringa helgen med dem. Vi brojar med att handla mat. Meijers som motsvarar typ COOP hade en Scandinavian food avdelning. Jag hittade bla lingonsylt, felix saltgurka, Annas pepparkakor, Singoalla och Ballerina kex, Wasa knackebrod, Ramlosa, Shake n' Bake kanelbullar. Det slutade med att jag kopte pepparkakor och ramlosa. MUMS. Jag kande mig som hemma:)

Efter det akte vi till en kinesisk/japansk/koreansk restaurang. De hade buffe, sa man fick ata hur mycket sushi and stuff som man ville. Och det gjorde jag. Sa mycket att jag hade ont i magen.
Val hemma hos dem fick vi lara oss ngt kortspel som tydligen ar typiskt for Michigan. (ganska trakigt..)

Lordagen spenderades med en cykeltur (i racertempo, seriost, jag var dod efter) en promenad, besok pa en appelfarm. Pa kvallen hade de bjudit in lite kompisar. (obs de ar ca 30 ar) Gjorde upp en eld och satt runt den och grillade marsmellows (stavning pa den?) och at brownies och andra godsaker.
jag larde mig att gora SMARS. Man lagger 2 varmna marsmellows och en bit choklad mellan 2 kex oxh ater det som en macka. Farligt GOTT.
nar elden slocknade gick vi in och spelade WII, ni vet TVspel dar man gor rorelserna.

Sen idag fick skjuts hem. Sondagen har gatt at av att stada, (ingen semester har inte), aka bil, ata lunch, prata i telefon och vara allmant nervos over basket tryoutsen som ar imorn!


RAMLOSA OCH ANNAS PEPPARKAKOR (klicka pa bilden)


RSS 2.0