4 stater & 2 storstader pa ett dygn

Sa da har man precis kommit hem fran en heldag i Chicago med skolan. 3 timmars buss resa dit, och 3 timmars resa hem var inte vart besoket, tro mig! Vi hade forst lite egen tid, da vi at, gick runt i olika butiker och gjorde mest ingenting. Dodade mest tid. Saken ar, vi fick inte lamna Navy Pier, som ar en liten halvo med olika saker att gora. OM MAN AR TYP 5 AR. Men vid lunchtid brojade Shakespeare teatern som var var anledning att ens aka till Chicago. Teatern bjod pa Romeo & Juliet. Ska jag vara riktigt arlig, sa somnade jag under ett tillfalle, aven fast jag satt pa forsta raden...Men aven om det later som en trakig dag hade jag anda kul! Battre an skola iaf!

Men nu ska jag fortsatta packa, for imorgon bitt bar det av till Florida. Vi maste ga upp 04.30, for vi flyger ifran Detroit.

Men annars sa ligger Chicago i Illinios, jag bor i Michigan, och vi akte igenom Indiana idag, och imorn Florida. Staderna ar Chicago o Detroit.


Som sagt, Navy Pier. Vi hade iaf lite kul!
Hoppas ni hade ett mysigt pasklov! Men nu ar det antligen min tur!

Wednesday March 26, 2008

Ja, da var det onsdag och imorn ar min sista riktiga dag i skolan innan mitt efterlangtade 2 veckors lov! NICE! Fredag bar det av till Chicago med the english class for att se Shakespeare och pa lordag smaller det!

Annars har de har dagarna gatt relativt snabbt. Skola och traning. Vi har var forsta match pa mandag, da jag ar borta. Trakigt att missa, men det kommer av stallas in pga detta forskrackliga vader. Alla sager att detta har varit en ovanligt lang, hard, snorik, mork vinter for Michigan pa flera ar! Just my luck att pricka in detta ar..

Herregud. Det kanns som det inte hander nagot just nu, kanske for att hela ar fullt upptagna med att langta efter Spring Break! Men lite smasaker:

  • Jag kommer/ar antagligen lagkapten i softball varsity laget. (alla seniors blev automatiskt.. men anda!)
  • TACO BELL, jag ar helt galet kar. Ska inforas i Sverige, ett maste!
  • Pratade med Bjork igar.
  • Galet, jag rakande och jag har bara 12 veckor kvar i detta land. Varav 7 av dem i skolan.
  • Jag har sociology test imorn:(
  • Haha, vara katter bajsar, kissar och spyr overallt, (ganska ackligt) sa nu har vi fatt nog. Rose ska forsoka hitta ngn som kan hand om de eller sa kommer vi put them to sleep... Just nu bor de ute i the poolbarn(stavning nagon?)
  • FLROIDA, seriost, ska bli sa sjukt nice!
  • Vad hander hemma?



HAPPY EASTER

Sa da har man firat paskhelgen har i USA. Konstigt nog har jag atit mer godis och mat under de paskarna hemma i Sverige. Men pasken firades idag med en liten vistelse upp till Grand Rapids till min vardbror Andy & och hans fru Wendy. Vi at en pasklunch med kalkon, sallad, frukt, kex halsomaltid liksom. The egg hunting var annorlunda jamfort med hemma. Hemma (iaf i var familj) far varje person ett eget agg. Har sa fick varje en plastpase och sedan sas det ready steady go, och plotsligt borjade alla leta som galningar bakom soffor, i bokhyllor, i vasar, i koksladorna. Da hade Wendy gomt lite godis har och dar, och det man hittade fyllade man sin pase med och det var det godiset man fick. Efterat spelade vi lite spel.

Annars sa har jag inte gjort sarskilt mycket den har helgen. I fredags akte jag och Rose till ett mall i en annan stad och sedan besokte vi ett fjarilshus. Kanske later lite barnsligt, men det var faktikst kul!
Igar lordag sa akte vi till vart mall och kopte lite nodvandigheter for Florida, och sen tog vi en svang forbi biografen. Den har biografen ar amazing, ALLA biljetter till ALLA visningar kostar 3 dollar, no matter what. Aven om det ar filmer som redan har visats pa de dyra biograferna och filmera kanske ar 2 mander gamla, sa ar det anda ett klipp. Forra veckan sag vi JUNO och igar sag vi 27 dresses. Och dollar ligger pa 5.96, eller vad? Sa det ar typ 18 spann for en biobiljett!

Veckan som kommer ar vanlig skolvecka fram till fredag, sa ska min english class aka till Chicago for att ga pa Shakespeare teater. Och sen pa lordag far jag antligen sol o varme i FLORIDA!
Jag tror ni inte forstar hur tugnt det ar med 5 mander av sno. Jag blir arg och frustrerad varje gang jag tittar ut genom fonstret. Jag trodde ju verkligen att det var var. Men nu far jag Florida foljt av en veckas ledighet, sa jag antar jag kan halla ut.

Hoppas ni har mys pa pasklovet!

image127

I AM SICK OF IT

JAG HATAR SNO.

Jag trodde att varen var har nar vi tranade utomhus igar med stralade sol och klarbla himmel. Men idag har vi fatt sno sa det racker i flera ar frammat. Jag tror det ligger pa ca 20-30cm. Galet.
Forsta snon kom i slutet av oktober, nu ar det mars. 5 mander av sno, morker och vinter ar alldeles for mycket for min smak. Kommer jag fira min 18 ars dag i snostorm eller? Ar det the global warming eller ar det Michigan?
Jag som har kopt TVA NYA VARJACKOR den senaste veckan. Kanske ska lamna tillbaka dem?
Jag som trodde Sverige hade en lang vinter. Inte en chans att jag flyttar till Michigan i mitt framtida liv.

Florida om en vecka haller mig till liv.


Tuesday Mrach 18, 2008

Okey. Verkligen ingenting speciellt eller markvardigt har hant sedan sist, aka sondags. Igar hade vi skola och traning som vanligt. Idag hade vi skola o traning som vanligt. Idag lamande jag huset vid 07.00 och kom hem runt 19.00. Forstar ni hur mycket tid man spenderar i skolan har? Med traning o allt. GALET.

En liten random thing bara, igar efter traningen akte jag hem till Abbie. Jag var lite smatrott, sa jag tankte bara ta en liten 10minuters PowerNap. TVA TIMMAR senare vacker Abbie mig, da hade hon hunnit kolla pa 3 avsnitt av Lost.. Anyways, da aker vi ivag for att coacha (basket )hennes lillebrorsas lag med NOLL vinster i bagaget. Vid ett tillfalle lag de under med 14 poang! MEN tro det eller ej, VI VANN! Gissa om killarna och hejaklacken var glada?

Jag kanner verkligen inte for ett lang inlagg. Men pa fredag ar det ju Good Friday, vilket innebar NO SCHOOL. Da ska jag, Cassie o hennes mamma o syster aka o shoppa :) (och spana Prom dresses..)
Sen pa sondag ar det ju pask, och da ska vi aka upp till Grand Rapids o fira med vardbror Andy & Wendy.

Grattis alla som har fyllt ar, fyller ar, eller kommer att fylla ar. Med tanke pa att det ar ca 48 000 i mars blir det lite mycket att halla reda pa. Sa igen, GRATTIS!

PUSS O KRAM!


CHICAGO # 5

Jag skulle nog kunna saga att jag hittar och klarar mig runt i Chicago nu ganska bra. Aven om jag bjod pappa pa en oplanerad guidad tur i lite skumma kvarter. Jag borjar gilla staden mer o mer! Det ar ju en mysig (STOR )stad!

Men de 20 timmarna jag och papsen hade tillsammans var UNDERBARA! Vi hade supermys! Jag tog som sagt taget in, och sen en taxi fran stationen till hotellet. Jag checkade in och sedan headade jag ut pa stan for att hitta nagot litet att ata, men istallet blev det en liten shoppingrunda.. (HM)

Jag motte pappa pa stan runt 19 och vi borjade med att handla lite nodvandigheter till pappa eftersom hans bagage var borta. Middag at vi pa en supergod brasilansk restaurang. YAMMIE!
Eftersom pappa var aningens trott efter en lang och jobbig resa och lite jetlag sa somnade vi ganska tidigt. MEN uppe i ottan var vi i alla fall. Frukost at vi pa ngt lokalt cafe, sen shoppade vi lite. Eller papsen gjorde. Juste, IPHONE, jag vill ha. Jag och pappa lekte med dem i butiken hur lange som helst. Har de kommit till Sverige? Jag ar kaaaaaaaaaar!

Men sen fikade vi pa Starbucks och besokte THE BEAN och sen var det dags att skiljas...

Tack for en underbar 20timmars pappa! Hoppas du far det mys i Utah!

(jag glommde att ladda mitt kamerabatteri, sa pappa stod for alla bilder...)

image126


Halloj i stugan!

Hejsan!
Jag ar sa himla sprallig. Pa himla gott humor ar man pa. Traningen gick bra, jag kanner att jag gor framsteg, vilket ar himla kul! Sen far jag hela tiden special hjalp av nagon av alla coacher, ibland tror de att jag ar hel dum i huvudet, tex nar de forklarar nagot o pratar super tydligt o langsamt, jag kanner mig som ett litet retard ibland. Men jag har ju noll koll pa regler o sadant, sa det ar bra. Men de sager "you're doing good!"
Sen viskade Shelby till mig att Coach sa till henne att hon tanker ev starta mig i defense nar sasongen borjar. Iof ar man 9 pers samtidigt pa the field, men anda. Jo min softball coach, Miss Allen, hon ar larare for alla 5th graders. Hon ar kraftigt overviktig, skulle gissa pa en 150-160kg, och ar lesbisk. Verkar som en bra coach tycker jag efter forsta veckan.

Imorn gar mitt tag fran Battle Creek 2.31. Gissa om jag ar taggad! Jag bokade bord for mig o papsen pa en brasilansk restaurang i morse. PAPPA!!! Ska bli sa myspys, trakigt bara att det ar mindre an 24 timmar.

For ovrigt ar det bara 2 veckor kvar till Florida!

Det ar ju sa himla kul med bilder vet jag att ni tycker. Sa har kommer lite blandade bilder fran de senaste manaderna. En del ligger redan uppe pa face, men anda. ENJOY!


1. Basketball banquet. The Team. 2. Stencoola seniors. 3&4. Jag o Abbie lirar arets forsta runda. 5. I-LOVE-MY-TEACHER-DAY. 6. Parts of my room. 7. Welcome to the 80s.

2a inlagget idag!

Wow!
Idag har ni tur, 2 inlagg pa samma dag..
Men jag ville bara beratta for hela varlden att jag kom med i VARSITY laget, det ar officiellt nu! Jag ser verkligen fram emot sasongen, samtidigt som jag ger mig in pa nagot totally new. Visst kan kan hantera bollen, handske och slagtrat helt okej for att vara nyborjare, men tank alla regler som maste laras... Sa jag ar med andra nervos.

Sen vill jag bara saga att jag ar sa TAGGAD for fredag. PAPPA! Jag ska nog ga och lagga mig nu, sa det blir fortare morgon, for imorgon kan jag saga: Imorgon far jag traffa pappa!

Sen vill jag aven passa pa att ge lite cred till Hannis som ringde idag. Det var mys att prata med dig, aven om vi hade delade asikter om nar samtalet skulle sluta..

Men igen, for er som tyckte det var mycket prat om golf o basket har pa bloggen, se upp, nu kommer SOFTBALL!

Snabb uppdatering!

Hej!
  • Vi har softball tryouts varje dag den har veckan. Vi var inomhus i mandags och utomhus igar. Kallt som tusan. Vi har liksom fortfarande sno! Men det gar ganska bra (peppar pappar ta i tra), kul men svarare an vad man tror..
  • Softball ar som baseball, skillnaden ar dock att softball ar for tjejer, vi anvander en storre boll, mindre field och en annan teknik nar vi (pitch) kastar bollen. For er som inte vet vad baseball ar (.. mamma..), se det som barnnboll, fast pa riktigt..
  • Sen sa ha aven mina vardforlarar ANTLIGEN kommit hem.
  • Jag har percis klippt mig :D (2a gangen pa 6 mander..)
  • PAPPA kommer pa fredag, ska bli underbart!
  • Vi var lediga igar, halvdag idag och imorgon, SKONT!
  • Jag och Abbie var osams BIGTIME, men nu ar vi sams, SKONT! (min forsta fight liksom!)
  • No Grekland for mig..
  • Jag ar trott pa vintern och snon!
  • Florida om dryga 2 veckor..
  • Ingen Arizona langre, Elwin kan inte flyga med sitt oga..
  • PAPPA PAPPA PAPPA PAPPA PAPPA!!!!
  • Ar det inte lite coolt att bade Bjorks familj o Linneas familj kommer pa fredag, samma dag som PAPPA?
  • Nu maste jag logga ut.. sitter i min computer class... HEJDA!

Sondag

Hej!
        I hostas hade min vardpappa en operation i sitt oga, han var tvungen att vara hemma i tva veckor. Nu nar de ar nere i Georgia fick han tillbaka det problemet. Vilket resulterade i ett nytt sjukhusbesok o en yttligare operation. Pga detta kan de inte flyga hem, for ogat kan inte befinna sig pa hoga hojder. Sa de ska nu bila hem o min vardmamma ar inte fisken i vattnet pa att kora. Sa som det ser ut nu, kommer de hem pa torsdag. Just nu ar jag ganska trott pa att vara foraldralos, aven om jag haft kompisar har varje natt sa blir det lite tjatigt efter en vecka...
       Men annars da, jag kom precis hem fran mitt forsta kyrkbesok har i staterna. Nar jag tanker kyrka, tanker jag typ gammal byggnad, stenharda trabankar, pastor i lang svart drakt, gamla damer o en ekande boring rost som babblar pa om ingenting. Men det har var rena motsatsen. Jattefin frasch ny lokal, skona stolar, pastor i Cowboy skjorta med powerpoint som visade sangtexterna, o manniskor i alla aldrar. Det var faktiskt helt okej, inget som jag skulle vilja gora varje sondag mellan 10 o 11.30 dock, men sadar ibland absolut. 
      Annars har jag hur mycket traningsvark som helst. Jag haltar seriost. En bra nyhet ar iaf, efter softball conditioningen i fredags stannade jag kvar ensam i 30min med de 3 coacherna o fick lite privat traning. Och tydligen har de sagt att det ar NO DOUBT att jag kommer med i laget. tydligen visade jag mycket potential. Fattar ni, tjejen som aldrig spelat softball klarar Varisty! Hoppas jag inte gor bort mig total nu i veckan sa de angrar sig..
      Skolan ar val som vanligt. Latt som en platt. Nu i veckan har vi ledigt tisdag o gar bara halvdagar pa onsdag o torsdag. The Juniors har ACT tests, typ som nationella proven. 

Imorgon fyller Lotta o Philip ar, sa grattis i forskott!! Hoppas ni far det bra!

Nu ska jag ata pasta med pesto o gora min mattelaxa!

Happy Birthday IA! (tank vad man kan hitta pa internet nufortiden..)

Sofia Englundh

Fyller 18 år idag, född den 7 mars 1990


Namn

Förnamn: Sofia
Tilltalsnamn: Sofia
Efternamn: Englundh

Adress

Postort: Vällingby
Fullständig adress visas endast för inloggade medlemmar!

Ålder och födelseinformation

Ålder: Fyller 18 år idag!
Född för antal dagar sedan: 6 575 dagar
Född på vilken veckodag: Onsdag

Stjärntecken

Stjärntecken: Fiskarna

Kinesisk astrologi

Födelseår: 4688 (enligt månkalendern)
Element: Guld
Djur: Häst

Vilken veckodag inträffar födelsedagen på

2000 = Tisdag
2001 = Onsdag
2002 = Torsdag
2003 = Fredag
2004 = Söndag
2005 = Måndag
2006 = Tisdag
2007 = Onsdag
2008 = Fredag
2009 = Lördag
2010 = Söndag
2011 = Måndag
2012 = Onsdag
2013 = Torsdag
2014 = Fredag
2015 = Lördag
2016 = Måndag
2017 = Tisdag
2018 = Onsdag
2019 = Torsdag

Kändisar som fyller på samma dag

Jean-Pierre Barda, Artist
Jesper Parnevik, Golfspelare

1876 - Den här dagen får Alexander Graham Bell patent på telefonen. En uppfinning som han vidareutvecklat från ritningar från den egentlige uppfinnaren tysken Reis

1897 - En stor dag för Södermalm i Stockholm. Den här dagen bildas ?Bajen? - Hammarby IF.

1962 - Denna dag spelas för första gången The Beatles i brittisk radio.

1962 - Denna dag spelas för första gången The Beatles i brittisk radio.

1771 - Denna dag övergick en viss kronprins Gustav till att vara svensk kung med ordningstalet III ? utan att veta om det! Kronprinsen befann sig i Paris när hans far Adolf Fredrik avled till följd av problem med prostatan. Detta fick dock Gustav erfara först 23 dagar senare, när dödsbudet nådde fram. Gustav III var i Frankrike för att förbättra de frostiga relationerna länderna emellan.



Hoppas du har haft en mysig dag idag! Jag tanker pa dig extra!

Tuesday March 5th, 2008

Hejsan hoppsan!

Det var ett tag sen, sa jag tankte det var dags att uppdatera. Mina kara vardforaldrar lamande mig i lordags morgon for varmare breaddgrader. Har ar man, med hund o tva katter ensam i det stora huset i en vecka. Det med blandade kanslor. Tur att man inte ar socialt inkompetent o har skaffat kompisar som kan bo hos en. So far har Abbie, Cassie, Lorin o Brooke sovit over eller att jag har sovit hos dem.
    Smartaste draget var val inte att se alla SAW filmer i lordags.. Speciellt inte nar det inte ar nagra foraldrar som kan skydda en.. Men kul var det!
Skola i mandags, vi tranade lite softball efter skolan. Idag efter skolan hade vi conditioning med en Coach. Nar man tanker softball, tanker ni att man springer mycket? Jag gor iaf inte det. MEN HERREGUD, jag har fortfarande blodsmak i munnen o mina ben ar fortfarande spaghetti. (2 timmar senare liksom!)
   Men jag hoppas verkligen jag kommer med i laget! Det ar verkligen inte sjalvklart, men jag ska kampa hart!!
  
            Men om en timme kommer Cassie o hamtar mig, det ardags for var Basketball banquet (avslutning typ). Det ska bli kul! Prisutdelning o good mat o saklart Mrs Rudd's cookies!
Och ikvall ska Abbie sova over, ev Cassie ocksa.. Saken ar, Cassie sov har inatt, och vi var uppe till typ 03.30 o pratatde. Sen vaknade vi pa morgonen o pallade inte skolan, sa vi skippade de tva forsta lektionerna. (vilket ar en much bigger deal har an hemma!) Sa hennes foraldrar, de ar ganska strikta sa jag vet inte.. HOPPAS!

PUSS!

juste, GRATTIS TOVE pa namnsdagen!


RSS 2.0